Gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingsprogramma 2014-2018

Tijdens de algemene ledenvergadering op 12 november 2013 is het verkiezingsprogramma van De Liberalen voor de gemeenteraadsperiode 2014-2018 vastgesteld. Er zijn enkele amendementen ingediend waarmee de ledenvergadering heeft ingestemd. Het complete verkiezingsprogramma kunt je downloaden als PDF-bestand door hier te klikken (hiervoor is software nodig zoals Adobe reader of Foxit reader)

 

Aftrap campagne De Liberalen groot succes

Zaterdag 1 maart vond in Bunnik de aftrap plaats van de verkiezingscampagne van De Liberalen. Op een bomvol Van Hardebroekplein gingen De Liberalen - de kracht & bundeling van D66 en VVD - in gesprek met inwoners over plaatselijke onderwerpen. De volgende dag werd de campagne vervolgd in Odijk. Onder het motto 'Aan de Bak met De Liberalen' deelden fractievoorzitter Jan Buzepol en wethouder Jorrit Eijbersen ballonnen uit in het dorp. Ze werden o.a. begeleid door kandidaatsraadsleden, Jacqueline Sweerts, Katrien Varenhorst, Thies van den Berg en Leo van Asperen.


De Liberalen hebben hart voor de inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven. Ze vinden het belangrijk tussen de inwoners in te staan. Vandaar dat De Liberalen in deze campagne met de bakfiets naar u toe komen. Katrien Varenhorst (nr. 12): "Als ondernemer en kandidaat-raadslid wil ik zichtbaar en herkenbaar zijn voor alle inwoners en ondernemers. Afgelopen weekend heb ik zoveel enthousiaste mensen gesproken dat ik nog geïnspireerder ben geraakt me in te zetten voor onze dorpen."


Wethouder Eijbersen kijkt terug op twee geslaagde dagen: "We hebben een fantastische lijst van lokaal betrokken en bevlogen mensen. Ik geloof in de kracht van samen. We zullen samen de schouders eronder zetten om ook de komende jaren 'aan de bak' te gaan voor onze gemeente. Ik ben trots dat De Liberalen mij hebben gevraagd mijn werk als wethouder te mogen vervolgen. Zo kan ik mij voor u en onze samenleving blijven inzetten. Daar heb ik enorm veel zin in."


Ook de komende weken zijn De Liberalen actief in Werkhoven, Odijk en Bunnik.

Aftrap campagne van De Liberalen groot succes

   

Verkiezingsposter GR2014

De verkiezingsposter voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 is in de hele gemeente terug te vinden.

Verkiezingsposter De Liberalen

Op de foto zijn een aantal van de kandidaten terug te vinden die symbolisch een hart vormen. Onderaan de poster staat het twitteraccount @LiberalenBunnik.

   

Kandidatenlijst De Liberalen vastgesteld

De Algemene Ledenvergadering van De Liberalen heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vastgesteld. Er staan 36 namen op. Raadslid Hein Hoitink is lijsttrekker en wethouder Jorrit Eijbersen is lijstduwer. “Met mijn laatste plaats op de lijst wil ik een duidelijk signaal geven dat ik geen zitting zal nemen in de gemeenteraad, maar dat ik als wethouder deze lijst en onze partij onvoorwaardelijk steun.” aldus Jorrit Eijbersen.

De top tien telt naast enkele vertrouwde ook vele nieuwe gezichten. Op nummer twee staat huidig fractievoorzitter Jan Buzepol. “Na bijna 8 jaar fractievoorzitter te zijn geweest heb ik mij niet meer beschikbaar gesteld als lijsttrekker,” aldus Jan Buzepol, “maar ik wil mijn kennis en ervaring nog wel in dienst blijven stellen van de fractie.” Op plaats drie staat de eerste nieuwkomer en tevens eerste vrouw op de lijst Jacqueline Sweerts. Jacqueline heeft een eigen bedrijf en woont in Bunnik. Ali Dekker uit Odijk, voormalig wethouder en huidig voorzitter van de WMO-raad, sluit de top tien af.

"Wij zijn blij," laat Fred Schenk namens het bestuur van De Liberalen weten, "dat zoveel mensen bereid zijn om zich vol enthousiasme in te zetten voor de belangen van de gemeente Bunnik en haar inwoners. Zij voelen zich duidelijk geïnspireerd door de liberale krachtenbundeling van D66 en de VVD in onze gemeente"

Top 9 kandidaten GR2014 met de wethouder

Op de foto de top-9 van de kandidaten samen met de wethouder.

Staand vlrn:
Fred Schenk (voorzitter bestuur, #4)
Hein Hoitink (raadslid, lijsttrekker)
Thies van den Berg (bestuurslid, #6)
Hein Vader (#7)
Klaas Maijer (fractieassistent, #5)
Jan Buzepol (fractievoorzitter, #2)
Jacqueline Sweerts (#3)
Frans Pouw (#8)

Vooraan vlrn:
Jan van der Velde (#9)
Jorrit Eijbersen (wethouder, lijstduwer)

   

Lijsttrekker De Liberalen

Hein Hoitink

Het bestuur van De Liberalen heeft Hein Hoitink benoemd tot lijsttrekker van De Liberalen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Hein Hoitink is geen onbekende binnen de Bunnikse politiek. Van 2002 tot 2006 was hij wethouder en de afgelopen acht jaar was hij lid van de gemeenteraad. Eerst voor D66 en daarna voor De Liberalen, het samenwerkingsverband van VVD en D66.

"Met Hein Hoitink hebben we als bestuur van De Liberalen gekozen voor een ervaren lijsttrekker," aldus bestuursvoorzitter Fred Schenk, "een realistisch politicus met hart voor de gemeente en kennis van zaken. En dat is de komende jaren hard nodig want alle gemeenten, ook Bunnik, gaan uiterst onzekere tijden tegemoet zowel qua taken als financieel. We zijn dan ook blij dat we juist nu op Hein als lijsttrekker kunnen rekenen." Hein Hoitink heeft zijn benoeming aanvaard: "Ik vind het een eer om me namens De Liberalen in te mogen zetten voor onze gemeente en heb er veel zin in."

Het bestuur van De Liberalen heeft alle vertrouwen in een goed verkiezingsresultaat. Naast de keuze voor een ervaren lijsttrekker is een kwalitatief hoogstaande kandidatenlijst opgesteld met veel nieuwe gezichten. Er hebben zich veel enthousiaste inwoners kandidaat gesteld. De voorlopige kandidatenlijst is aan de leden voorgelegd. Op 12 november stelt de Algemene Ledenvergadering de kandidatenlijst definitief vast.